Operativsystem og Plesk kontrollpanel

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til din dedikerte server, administrasjon, endring i tjenester med mer.

Operativsystem
Plesk kontrollpanel
Hvordan legge til ISO filer
Hvordan reinstallerer OS
Installere Plesk etter reinstallasjon av OS
Logg på Plesk kontrollpanel
Konfigurasjon av Plesk
Legge til domene
Sikre domener med Let's Encrypt (SSL)
Sikre domener med selvsignert sertifikat (SSL)
Legg til epostkonto
Installere programmer
Installer Wordpress
Filadministrasjon
Databaseadministrasjon
Fildeling
Statistikk
Servertilstand
Tillegg
Brukere
Min profil

Operativsystem

VPS leveres med ferdig installert operativsystem (OS). Du kan velge mellom følgende OS:

• CentOS 7 x64
  • Debian 8 x64
  • Debian 9 x64
  • Ubuntu 14.04 LTS x64
  • Ubuntu 16.04 LTS x64
  • Ubuntu 18.04 LTS x64
  • Windows 2012 R2 Datacenter x64
  • Windows 2016 Datacenter x64

Du kan evt. selv installere andre OS. Det er mulig å laste opp tilpasset ISO for å installere OS.

Merk at installasjon av Windows krever lisens, noe som kommer i tillegg til kostnadene for en dedikert server.

Plesk kontrollpanel

Vi leverer som ønskelig med Plesk kontrollpanel, slik at du kan hoste domener, webside og epost. Plesk er et av de ledende kontrollpanelene på markedet. Du kan velge om Plesk lisensen skal være for henholdsvis 10,30, eller ubegrenset antall domener. Merk at det er mulig å oppgradere lisensen til flere domener også på et senere tidspunkt.

Installere Plesk etter reinstallasjon av OS

1. Logg inn som root
  2. Last ned plesk-installer
  3. Gjør filen kjørbar
wget http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
chmod +x ./plesk-installer

./plesk-installer --select-release-latest \
--install-component common \
--install-component panel \
--install-component psa-autoinstaller \
--install-component webservers \
--install-component phpgroup \
--install-component psa-firewall \
--install-component spamassassin \
--install-component roundcube \
--install-component fail2ban \
--install-component postfix \
--install-component mysqlgroup \
--install-component health-monitor \
--install-component php7.0 \
--install-component php7.1 \
--install-component php7.2 \
--install-component letsencrypt \
--install-component wp-toolkit

plesk bin license --install <ACTIVATION-KEY>
plesk bin admin --get-login-link

For mer informasjon om administrasjon av plesk, besøk:
Plesk dokumentasjon sider

Kontakt kundeservice@servetheworld.net hvis du ikke har "ACTIVATION-KEY"

Logg på Plesk kontrollpanel

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.

Konfigurasjon av Plesk

Forutsetter at Plesk er installert og at du har ipadressen til din dedikerte server

Gjelder kun førstegangsinstallasjon

1. Gå til ditt plesk kontrollpanel via din dedikert server ipadresse med :8443 på slutten. Eksempel: https://217.298.43.223:8443
  2. Fyll ut Kontaktnavn, epostadresse og passord og trykk på Gå til Plesk

Legge til domene

Domeneadministrasjon

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Hvis dette er første gang du installerer plesk, trykk på Legg til domene
  4. Fyll ut domenenavn, brukernavn og passord.
  5. Sørg for at epostadresse er fylt ut og Let's Encrypt er huket av hvis du ønsker å sikre din side med SSL Sertifikat fra Let's Encrypt.
Sikre domener med Let's Encrypt (SSL)

Sikre din server med SSL sertifikat fra Let's Encrypt

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Gå til Nettsteder og domener i menyen til venstre.
  4. Velg Let's Encrypt under domenenavnet du ønsker å sikre.
  5. Skriv inn gyldig epostadresse, huk av boksene som på bildet og trykk installer.
  6. Huk av ønsket sertifikat og trykk på bruk som standard.
Sikre domener med selvsignert sertifikat (SSL)

Sikre din server med selvsignert SSL sertifikat

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Gå til Verktøy & Innstillinger i menyen til venstre.
  4. Velg SSL/TLS-sertifikater.
  5. Trykk på Legg til.
  6. Fyll ut informasjonen og trykk selvsignert.
  7. Huk av ønsket sertifikat og trykk på bruk som standard.

Legg til epostkonto

Opprett, administrer og slett epostkontoer

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser e-post i menyen til venstre.
  4. Trykk på Opprett epostadresse.
  5. Fyll ut epostadresse og passord og trykk på lagre.
  6. Tilbake i hovedvinduet kan du trykk på konvolutten til høyre for tilgang til webmail.

Installere programmer

Enkelt grensesnitt for administrasjon og installasjon av programmer

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Programmer i menyen til venstre.
  4. Velg mellom Administrer mine programmer, Utvalgte programmer og Alle tilgjengelige programmer.
  5. Finn ønsket program og trykk på installer.
Installer Wordpress

Installer en av verdens mest brukte blogging platform

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Finn wordpress under Nettsteder og domener, Programmer eller Wordpress nederst i menyen til venstre.
  4. Trykk på Installer og vent til prosessen har fullført.
  5. Administrer wordpress via menyen til venstre.

Filadministrasjon

Last opp filer, lag/slett mapper, kopier/flytt filer, pakk ut og slett filer og mapper.

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Filer i menyen til venstre.
  4. Velg ønsket mappe og handling.

Databaseadministrasjon

Finn informasjon om dine databaser. Kopier, Eksporter/importer dump og administrer.

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Databaser i menyen til venstre.
  4. Velg phpmyadmin, eksporter/importer dump, Tilkoblingsinformasjon, Kontroller og reparer eller Kopier.

Fildeling

Del filer enkelt fra kontrollpanelet

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Fildeling i menyen til venstre.
  4. Velg mellom Personlige filer, Delte filer og Offentlige filer når du skal laste opp en fil.
  5. Du kan velge mellom Del, Publiser eller Epostkobling som distribusjonsmetode

Statistikk

Her finner du informasjon om din server. Diskplass, trafikk og dataoverførings statistikk

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Statistikk i menyen til venstre.

Servertilstand

Sjekk helsen på din dedikerte server

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Servertilstand i menyen til venstre.

Tillegg

Enkel og trygg installasjons av tilleggsprogrammer

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Tillegg i menyen til venstre.
  4. Finn ønsket tillegg og trykk på installer.

Brukere

Her kan du legge til og fjerne brukere/brukerroller

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Brukere i menyen til venstre.
  4. Her finner du oversikt over antall brukere og brukerroller.

Min profil

Du endre språk, kontaktinformasjon, passord og mer

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/hostname til din dedikerte server etterfulgt av :8443. Eksempel: https://217.98.22.233:8443
  2. Fyll inn brukernavn, passord og trykk logg på.
  3. Lokaliser Min profil i menyen til venstre.