Plesk Onyx

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til Plesk Onyx.

Plesk kontrollpanel

Vi leverer som ønskelig med Plesk kontrollpanel, slik at du kan hoste domener, webside og epost. Plesk er et av de ledende kontrollpanelene på markedet.
Du kan velge om Plesk lisensen skal være for henholdsvis 10,30, eller ubegrenset antall domener.
Merk at det er mulig å oppgradere lisensen til flere domener også på et senere tidspunkt.

For generell dokumentasjon, se https://docs.plesk.com/en-US

Installere Plesk (Linux)
Plesk innlogging
Legge til domene
Sikre nettside med gratis sertifikat fra Let's Encrypt
Installere tilleggsmoduler

Installere Plesk (Linux)

1. Logg inn på server via SSH
  2. Last ned plesk-installer via http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
  3. Gjør filen kjørbar (chmod +x plesk-installer)

wget http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
    chmod +x ./plesk-installer
  4. Installer Plesk med komponenter for webside, database og epost tjeneste, samt Let's Encrypt.

./plesk-installer --select-release-latest \
    --install-component common \
    --install-component panel \
    --install-component psa-autoinstaller \
    --install-component webservers \
    --install-component phpgroup \
    --install-component psa-firewall \
    --install-component spamassassin \
    --install-component roundcube \
    --install-component fail2ban \
    --install-component postfix \
    --install-component mysqlgroup \
    --install-component health-monitor \
    --install-component php7.0 \
    --install-component php7.1 \
    --install-component php7.2 \
    --install-component letsencrypt \
    --install-component wp-toolkit
  5. Aktivere Plesk (Kontakt kundeservice@servetheworld.net hvis du ikke har "ACTIVATION-KEY")

plesk bin license --install <ACTIVATION-KEY>
  6. Generere engangslink for innlogging til Plesk

plesk login
  7. Innlogging til Plesk vil også være tilgjengelig via adresser f.eks.:
    • https://ip-adresse:8443
    • https://servernavn:8443
    • https://domenenavn:8443

Plesk innlogging

1. Åpne en nettleser og skriv inn ipadressen/servernavn til din server etterfulgt av :8443.
    Eksempel: https://1.2.3.4:8443 eller https://domenenavn:8443
  2. Fyll inn login detaljer og trykk logg på.

Legge til domene

1. Logg inn på Plesk kontrollpanel på din server. Eksempel: https://123.123.123.123:8443
  2. Fyll inn brukernavn/passord og trykk Log in.
  3. Hvis dette er første gang man har logget inn på Plesk, trykk på Add Domain
  4. Fyll ut Domain Name, Username og Password.
  5. Sørg for at en epostadresse er fylt ut og Let's Encrypt er huket av hvis du ønsker å sikre din side med gratis sertifikat fra Let's Encrypt.

Let's Encrypt - sikre dine nettsider med gratis SSL/TLS sertifikat

1. Logg inn på Plesk kontrollpanel
  2. Gå til Nettsteder og domener i menyen til venstre.
  3. Velg Let's Encrypt under domenenavnet du ønsker å sikre.
  4. Skriv inn gyldig epostadresse, og velg om sertifikatet skal sikre www samt webmail adresse.
  5. Klikk Installer
  6. Gå deretter til Hosting Settings for aktuelle domenenavn
  7. Sørg for at Lets Encrypt sertifikatet er valgt i feltet som heter Certificate
    • Dersom man ønsker automatisk videresending fra http til https, huker man av for "Permanent SEO-safe 301 redirect from HTTP to HTTPS"

Plesk Extensions - installere tilleggsprogrammer/moduler

1. Logg inn på Plesk kontrollpanel
  2. Klikk på Extensions (Norsk: Tillegg).
  3. Klikk på Extensions Catalog
  4. Søk og klikk på Install knappen på ønsket modul for å installere
  5. Gå tilbake til Extensions menyen for evnt. videre konfigurering av aktuelle modul

Det er spesifikke moduler som krever lisens for å aktivere fullversjon. Kontakt oss gjerne for kjøp av ekstra lisens på epost salg@servetheworld.net