For Apache

NB! I begynnelsen av juli 2018 vil alle nettsider som lastes over HTTP i Chrome 68 vises som "ikke sikker". Klikk her for mer info

VPS / dedikert server

Nedenfor er veiledning for hvordan opprette KEY og CSR på din server.

Apache

1. Logg inn på serveren som root via kommando linje
  2. Kjør følgende kommando for å genere KEY og CSR: (Bruk ditt domenenavn istedenfor demo.no)
mkdir ~/demo.no.ssl/
cd ~/demo.no.ssl/
openssl req -out CSR.csr -new -newkey rsa:2048 -nodes -keyout privateKey.key
  1. I kommandolinjen fyller du ut skjema. Se eksempel:
Country Name (2 letter code) NO
State or Province Name (full name) OSLO
Locality Name (eg, city) OSLO
Organization Name (eg, company) Servetheworld
Organizational Unit Name (eg, section) HQ
Common Name (eg, fully qualified host name) www.servetheworld.net (*.demo.no for Wildcard sertifikat)
Email Address kundeservice@servetheworld.net
  1. CSR og KEY filer skal nå være opprettet.

Husk backup av nøkkelen. Dersom nøkkelen går tapt, kan man ikke lenger benytte seg av sertifikatet.

Huskeliste ved bestilling av SSL sertifikat:
Type sertifikat - DV SSL, EV SSL eller wildcard SSL
Hvilket domenenavn SSL skal gjelde for
Hvor mange år skal sertifikatet gjelde
Opprett admin@dittdomene.no, slik at dere kan verifisere eierskap på domenet
Send oss din CSR
Send e-post til kundeservice@servetheworld.net når dere ønsker å bestille SSL sertifikat - Se huskelisten over.