Hvordan bestille SSL sertifikat

NB! I begynnelsen av juli 2018 vil alle nettsider som lastes over HTTP i Chrome 68 vises som "ikke sikker". Klikk her for mer info

Bestille nytt sertifikat
Automatisk fornyelse av sertifikat
Installere et sertifikat fra annen SSL leverandør
Etter SSL installasjon - Videresending fra http til https

Bestille nytt sertifikat

1) Logg inn på https://hcp.stwcp.net/ 2) Gå til Domener og Nettsider, og velg SSL-sertifikater
3) Fyll ut / velg domenenavn i listen

4) Klikk på Legg til Sertifikat, deretter Bestill sertifikat og fyll ut obligatoriske felter.

• Tittel - F.eks. Webmaster
  • SSL Type
    • RapidSSL - dersom du ønsker å sikre ett enkelt domenenavn
    • Wildcard - dersom du ønsker å sikre alle subdomener på ditt domenenavn, f.eks. www.demo.no, login.demo.no og subdomene.demo.no
  • Land
  • Fylke
  • Poststed
  • Selskap - Privatpersoner kan fylle ut Navn
  • Avdeling - privatpersoner kan fylle ut Navn
  • Epostadresse - fyll ut din epostadresse for å motta kopi av SSL sertifikatet
  • Bekreftelsesepost - velg epostadresse for å bekrefte administrasjon/kontroll på domenet.
    • Dette er forhåndsvalgte adresser og man kan ikke angi annen adresse enn de som er oppgitt her.
    • For å bekrefte administrasjon av domenet blir det sendt en epost til valgte epostadresse og deretter klikker man på en link i eposten.
    • Dersom valgte epostadresse ikke eksisterer må denne opprettes ved å gå til menyen E-post => E-postkontoer, eller ta kontakt med din epostleverandør.
  • Domeneprefiks - velg om sertifkatet skal gjelde for www.dittdomene.no eller dittdomene.no.

5) Klikk på knappen Bestill Sertifikat og du vil nå bli videresendt til betaling for å fullføre bestilling
6) Velg Periode i betalingsdetaljer - 1 år eller 2 års gyldighet for sertifikatet.
7) Velg betalingsmåte og klikk på BESTILL.
8) Bekreft administrasjon/kontroll på domenet.

• Det blir sendt en epost til den valgte epostadressen i feltet Bekreftelsesepost i steg 4 f.eks. admin@demo.no
  • Dersom du ikke har mottatt epost, ta kontakt med support@servetheworld.net eller telefon 22 22 28 80

9) Etter bekreftelsen, blir sertifikatet installert automatisk i din webkonto i løpet av kort tid.

Kontakt oss på support@servetheworld.net eller telefon 22 22 28 80 dersom noe er uklart eller om du står fast.

Automatisk fornyelse av sertifikat

Dersom man har bestilt sertifikat via kontrollpanelet https://hcp.stwcp.net/ vil denne bli automatisk fornyet.
Her finner du informasjon rundt prosessen for automatisk fornyelse av sertifikat.

1. Faktura ifb. fornyelsen vil bli sendt i forkant. Faktura for fornyelsen betales før den automatiske fornyelsen kan iverksettes.

2. I forbindelse fornyelse, vil det bli sendt en epost til en spesifikk kontakt-epost for å bekrefte såkalt "domenekontroll". Dette utføres ved å klikke på en link i eposten, og kan ha subjektet f.eks. "Approve Certificate Request"

3. Når verifiseringen er OK (steg 2), vil sertifikatet bli installert automatisk i din konto på https://hcp.stwcp.net/ og vil erstatte det gamle sertifikatet.

Ta kontakt med support@servetheworld.net dersom du er usikker på hvilken bekreftelses-epost som er gjeldende for sertifikatet. Denne epostadressen kan dessverre ikke endres.

Installere sertifikat fra tredjepart ( annen SSL leverandør )

Før du fortsetter må man sørge for at SSL sertifikat er i PEM format. Er du usikker, kan du kontakte SSL leverandøren og be om å få utstedt nytt i PEM format.

1) Logg inn på https://hcp.stwcp.net/ 2) Gå til Domener og Nettsider, og velg SSL-sertifikater
3) Fyll ut / velg domenenavn i listen
4) Klikk på Legg til sertifikat og velg "Jeg har et sertifikat
5) Legg inn sertifikat med evt. tilhørende "chain" (intermediate certificate) sammenhengende i feltet Sertifikat (CRT)

Eksempel:

-----BEGIN CERTIFICATE-----
[sertifikat]
-----END CERTIFICATE-----
-----BEGIN CERTIFICATE-----
[intermediate]
-----End CERTIFICATE-----

6) Lim inn nøkkelen tilhørende sertifikatet i fanen som heter NØKKEL
7) Klikk på Legg til Sertifikat

Sertifikatet er nå installert på ditt domenenavn.

Etter SSL installasjon - Videresending fra http til https

Dersom du opplever feil med videresending fra http til https, kan du forsøke følgende regler i .htaccess fil. Dersom filen ikke eksisterer i public_html, kan man opprette denne f.eks. med Notepad eller annet tekstprogram.

NB: Merk at Wordpress har en egen løsning for https, se Klargjøring og oppsett av SSL/https

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{HTTP:X-Proto} !https
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]