Acronis Backup Cloud

NB! Denne veiledningen er til eldre plattform på https://hcp.stwcp.net

Før man kan ta i bruk tjenesten https://baas.stwcp.net/ må man aktivere tjenesten med aktiveringslink tilsendt pr. epost.
Ta kontakt med support dersom du trenger å få tilsendt ny aktiveringslink.

Aktiver konto
Installasjonsguide
Avinstallere agent
Gjenopprette filer
Gjenopprette server
Filsystemer og begrensninger

Aktiver konto

Før du kan benytte Acronis Backup Cloud, må brukerkontoen aktiveres samt sette et passord til brukerkontoen. Dette gjennomføres ved å besvare en epost sendt til administrativ kontakt i kundeforholdet. Kontakt support@servetheworld.net dersom du har behov for å få tilsendt ny aktiveringslink

1. Klikk på Aktiver Konto i eposten.
  2. Sett ditt unike passord til brukerkontoen for Acronis Backup Cloud
  3. Du kan nå logge inn på https://baas.stwcp.net for å administrere backup og installere backup agent på din(e) server(e).

Installasjon av backup agent

Velg operativsystem

Installasjon av backup agent på Linux

For Linux distribusjoner som ikke benytter RPM, f.eks. Ubuntu/Debian, må RPM være installert (apt-get install rpm)
Agenten krever følgende pakker installert på server (man får beskjed om man ønsker å installere disse ved mangel):

Distro Pakke
CentOS yum install kernel-devel gcc make
Ubuntu/Debian apt-get install rpm linux-headers-$(uname -r) linux-image-$(uname -r) gcc make
  • Logg inn på https://baas.stwcp.net/ og last ned .bin fil for Linux
    (Dersom backuptjenesten ligger på https://my.servetheworld.net: Logg inn på nevnte kontrollpanel, gå til Backup -> Velg aktuelle backup konto -> Klikk på skykonsoll eller Cloud Console)
  • Overfør .bin fil til din server
  • Endre filen til eksekverbar med kommando: chmod +x filnavn.bin
  • Kjør installasjon: ./filnavn.bin
  • Velg Acronis Backup Agent for Linux
  • Vent til installasjon er ferdig
  • Velg Show Registration Info
  • Åpne nettleser og gå til angitte adresse https://baas.stwcp.net/bc/reg og fyll ut Registration Code
  • Fyll ut Registration Code og klikk på Confirm Registration
  • Installasjonen i shell går automatisk videre og velg Exit for å fullføre

Når installasjonen er ferdig, vil serveren være synlig i administrasjonsgrensesnittet https://baas.stwcp.net/ i løpet av kort tid.

Klikk på ENABLE BACKUP i listen over DEVICES for å aktivere backup

Avinstallere backup agent på Linux

Logg inn via SSH og kjør følgende kommando

/usr/lib/Acronis/BackupAndRecovery/uninstall/uninstall -a

Filsystemer og begrensninger