Administrasjon og innlogging

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til din dedikerte server, administrasjon, endring i tjenester med mer.

Start, stopp og restart
Fjernstyre serveren via IPMI

Start, stopp og restart

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter -> Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle dedikert server
  4. Klikk på Login to DCI
  5. Finn aktulle server, og klikk på knappen ... til høyre
  6. Klikk på Restart for å utføre en omstart av maskinen, eller Power Off/On for å skru av eller på maskinen.

dci_power_controls

Fjernstyre serveren via IPMI/BMC

Dersom man mister tilgang til server (f.eks. SSH eller Windows Remote Desktop), ved feilkonfigurasjon av brannmur eller annen underliggende feil, er IPMI tilgjengelig for feilsøking og rette opp feil.

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter -> Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle dedikert server
  4. Klikk på Login to DCI
  5. Klikk på servernavnet
  6. Under Connections > BMC, klikk på Go to (det kan ta noen sekunder før et nytt vindu/fane opprettes)
  7. Se under som illustrerer pålogging for Supermicro og ASRockRack

dci_ipmi_01

SuperMicro pålogging

1. Fyll inn innloggingsdetaljer på denne måten (se bilder under):
    • Sett markøren i feltet Username og klikk på kappen Login
    • Sett markøren i feltet Password og klikk på knappen Password
  2. Klikk på Login for å logge inn i grensesnittet
  3. Klikk på Remote Control > iKVM/HTML5
  4. Klikk på iKVM/HTML5
  5. Du kan nå logge inn direkte på server (Windows: CTRL-ALT-DEL er tilgjengelig via Macro menyen)
Fyll inn innloggingsdetaljer Klikk på Remote Control > iKVM/HTML5
Klikk på iKVM/HTML5 Eksempel Windows Server pålogging (CTRL-ALT-DEL er tilgjengelig via Macro menyen)

ASRockRack pålogging

1. Fyll inn innloggingsdetaljer på denne måten (se bilder under):
    • Sett markøren i feltet Username og klikk på kappen Login
    • Sett markøren i feltet Password og klikk på knappen Password
  2. Klikk på Sign Me In for å logge inn i grensesnittet
  3. Klikk på Remote Control > Launch KVM
  4. Du kan nå logge inn direkte på server (Windows: CTRL-ALT-DEL er tilgjengelig via Send Keys menyen)
Fyll inn innloggingsdetaljer Klikk på Remote Control > Launch KVM
asrock_bmc_01 asrock_bmc_02
Eksempel Windows Server pålogging (CTRL-ALT-DEL er tilgjengelig via Send Keys menyen)
asrock_bmc_03