Databaser

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til Databaser, MySQL og PHPadmin.

Opprette database
Opprette eller endre passord til databasebruker
Tilgang til MySQL databasen via phpMyAdmin
Hente backup av MySQL database via Phpmyadmin / Eksportere database

Opprette MySQL database

For å koble databasen benytter man localhost som database-server og port 3306

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Naviger til Produkter i hovedmenyen og velg Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell
  4. Klikk på Databaser og deretter Opprett database
  5. Fyll ut felter og klikk på Opprett for å fullføre opprettelsen

Du skal nå sitte igjen med informasjon for å koble til MySQL databasen:

• Databasenavn
  • Database brukernavn
  • Database passord
  • Database servernavn localhost

Opprette eller endre passord til databasebruker

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Naviger til Produkter i hovedmenyen og velg Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell
  4. Klikk på Databaser
  5. Velg fanen Brukere
    • Klikk på Opprette databasebruker for å oppprette bruker
    • Klikk på ikonet Rediger for å endre pasord

Tilgang til MySQL database via Phpmyadmin

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Naviger til Produkter i hovedmenyen og velg Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell
  4. Klikk på Avanserte innstilinger
  5. Klikk på Databases
  6. Klikk på phpMyAdmin

Hente backup av MySQL database

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Naviger til Produkter i hovedmenyen og velg Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell
  4. Klikk på Avanserte innstilinger
  5. Klikk på Databases
  6. Finn aktuelle database
  7. Klikk på Export Dump
  8. Sørg for å huke av for Automatically download dump after creation
  9. Klikk på OK
  10. Det blir nå igangsatt en nedlastning av backup av din database til din datamaskin.
mysql_plesk_dump_01 mysql_plesk_dump_02