Konfigurere sertifikat

Før sertifikatet utstedes, må kontrollen på domenenavnet verifiseres. Dette utføres via epost, dns eller http. Les mer om dette lenger nede på siden.

Konfigurer ditt sertifikat etter bestilling

Slik viser vi hvordan man konfigurerer et sertifikat f.eks. angi hvilket domenenavn sertifikatet skal gjelde for samt kontaktinformasjon som øremerkes sertifikatet.

Når konfigurasjonen er fullført vil det være mulig å hente ut såkalt Private Key for sertifikatet (gjelder kun dersom man har valgt å opprette CSR i kontrollpanelet).

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og klikk på Mine Produkter
  3. Finn aktuelle sertifikat og klikk på produktet
  4. Klikk på Klikk her for å konfigurere ditt sertifikat
  5. Velg Ny Ordre
  6. Velg Server Type. Dersom du er usikker, velg Annen/Other
  7. Dersom du allerede har et såkalt CSR (Certificate Signing Request), kan du lime dette inn i feltet CSR. Dersom du ikke har et CSR, klikker du på knappen Opprett CSR
  8. Fyll ut alle felter ifb. CSR. Klikk Send når du er ferdig.
  9. Fyll ut kontaktinformasjon, og klikk på Fortsett.
  10. Før sertifikatet utstedes, må kontrollen på domenenavnet verifiseres.
    • E-post - Det blir sendt en epost m/ link for å bekrefte at man har kontroll på domenenavnet. Dersom epostadressen i listen ikke eksisterer, kan det fint opprettes i etterkant av konfigurasjon.
    • HTTP/HTTPS - Her må man publisere en link med et unikt innhold (detaljer blir gitt når konfigurasjonen er fullført).
    • DNS - Her må man publisere en CNAME oppføring på domenenavnet (detaljer blir gitt når konfigurasjonen er fullført)
  11. Klikk på knappen Fortsett
  12. Konfigurering er nå ferdig. Klikk på Tilbake for å gå tilbake til produktsiden for sertifikatet, og husk å fullføre kontroll(validering) av domenenavnet.

Bekreftelse av kontroll på domenenavnet

Ved fornyelse av et SSL sertifikat må man på nytt bekrefte kontroll på domenenavnet før det nye sertifikatet utstedes.

Dersom man ikke har fullført bekreftelse av domenenavnet, kan man når som helst endre bekreftelsesmetode. Gå til produktsiden for sertifikatet og klikk på Bekreftelsesmetode.

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og klikk på Mine Produkter
  3. Finn aktuelle sertifikat og klikk på produktet

E-post

Dersom du har valgt e-post for bekreftelse av kontroll på domenenavnet, blir det sendt en epost til valgt kontaktadresse. Her er det inkludert en link som man klikker for å gjennomføre bekreftelsen.

Dersom du ikke har mottatt eposten, eller du har opprettet epostadressen etter bestilling, kan du klikke på knappen Send bekreftelse på epost på nytt

Man kan også endre epostadressen for bekreftelse. Gå til produktsiden for sertifikatet og klikk på Endre bekreftelsesmetode, og velg en annen aktuell epostadresse.

HTTP/HTTPS

Dersom du har valgt HTTP/HTTPS for bekreftelse av kontroll på domenenavnet, skal man publisere en fil med et unikt navn og innhold, samt informasjon på hvor dette skal publiseres.

Inne på produktsiden for ditt sertifikat vil man kunne se mer informasjon:

• Valideringsfil - Her angis sti og navnet på filen, typisk en tekstfil .TXT.
  • Innhold - Her kopierer man teksten og limer inn i filen for Valideringsfil. Man kan også laste ned kopi av filen, klikk på Last ned valideringsfil.

Når man har publisert filen, kan man gå til produktsiden for sertifikatet og klikke på Bekreft på nytt.
Forespørsel blir sendt til sertifikat leverandør og prosessen kan ta noen minutter til én time. Dersom bekreftelsen går i orden, blir sertifikatet sendt på epost.

DNS CNAME

Dersom du har valgt DNS for bekreftelse av kontroll på domenenavnet, skal man publisere en unik CNAME oppføring på domenenavnet.
Gå til produktsiden for sertifikatet, og se feltet DNS CNAME.

Når man har publisert oppføringen, kan man gå til produktsiden for sertifikatet og klikke på Bekreft på nytt.
Forespørsel blir sendt til sertifikat leverandør og prosessen kan ta noen minutter til én time. Dersom bekreftelsen går i orden, blir sertifikatet sendt på epost.