Wordpress

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til din Wordpress.
Slik viser vi hvordan man kommer raskt i gang med ditt domenenavn og webside basert på Wordpress (les mer om Wordpress på Wordpress.org)

Installasjon av Wordpress
Aktivere AccelerateWP
Aktivere Redis Cache (AccelerateWP Premium)
Opprette test-side av din Wordpress med WP Toolkit
Oppdatering av Wordpress, plugins og themes
Slett moduler, temaer og medier som ikke er i bruk

Installasjon av Wordpress med WP Toolkit

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell (evnt. domenenavn)
  4. Klikk på Avanserte innstillinger (en ny fane i din nettleser blir nå opprettet)
  5. Klikk på Wordpress i venstremenyen (se bilde under)
  6. Klikk på Install for å installere Wordpress
  7. Velg aktuelle domenenavn i feltet Installation Path
  8. Noter ned brukernavn og passord
  9. Klikk på Install
  10. Wordpress blir nå installert og blir klart for innlogging på f.eks. https://ditt-domenenavn/wp-admin med brukernavn og passord notert i steg 7

• Bytt ut ditt-domenenavn med ditt eget domenenavn.

install_wp_02

Aktivere AccelerateWP

AccelerateWP gjør at nettstedet ditt laster raskere, har bedre responstider, noe som gir en forbedret brukeropplevelse.

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell (evnt. domenenavn)
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. På siden Websites & Domains, klikk på AccelerateWP
  6. Klikk på tannhjulet under AccelerateWP
Klikk på AccelerateWP Klikk på tannhjulet
acceleratewp_01 acceleratewp_09
  1. Aktiver AccelerateWP
Klikk på knappen for å aktivere AccelerateWP AccelerateWP er nå aktiv på din Wordpress side
acceleratewp_01 acceleratewp_03
  1. I Wordpress Dashboard er det også mulig å se statusen på AccelerateWP samt tilpasse AccelerateWP blant annet endre cache levetid, sider som ikke skal caches og optimalisering av bilder.

acceleratewp_08

Aktivere Redis Cache (AccelerateWP Premium)

Redis Cache er en ytelsesoptimaliseringsteknikk som lagrer ofte brukte data i minnet. I stedet for å hente data fra databasen hver gang en bruker besøker nettstedet ditt, kan Redis Cache levere denne dataen mye raskere, noe som betydelig forbedrer sidens lastetid

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell (evnt. domenenavn)
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. På siden Websites & Domains, klikk på AccelerateWP
  6. Klikk på tannhjulet under AccelerateWP PREMIUM
Klikk på AccelerateWP Klikk på tannhjulet under AccelerateWP PREMIUM
acceleratewp_01 acceleratewp_10
  1. Aktiver Object Cache, Image Optimization og Critical Path CSS
Klikk for å aktivere alle egenskaper til AccelerateWP PREMIUM Alle egenskapene til AccelerateWP PREMIUM er nå aktiv
acceleratewp_11 acceleratewp_12
  1. I Wordpress Dashboard kan man når som helst undersøke statusen på Redis Cache.

acceleratewp_13

Opprette en test-side av din Wordpress med WP Toolkit

Her viser vi hvordan man enkelt oppretter en kopi av din Wordpress side, slik at du kan prøve ut en oppdatering eller design-endringer, før man utfører samme endringer på hovedsiden. Endringer i en test-side vil ikke påvirke innholdet i hovedsiden.

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell (evnt. domenenavn)
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Klikk på Wordpress i menyen til venstre
  6. Finn aktuelle webside i WP Toolkit og klikk på knappen Clone
  7. Sørg for å velge Create subdomain (se bilde under). Noter deg navnet på subdomenet f.eks. staging.
    • Om ønskelig kan du endre navnet på subdomenet fra staging til f.eks. test eller til noe annet som du enkelt husker.
    • I eksempel under blir test-siden tilgjengelig på webadressen staging.tester.plesk1
  8. Klikk på Start for å opprette test-siden.
cloneWP_01 cloneWP_02
  1. Test-siden blir nå opprettet. Det kan ta noen minutter avhengig av innhold i Wordpress og størrelsen på databasen.
  2. Klikk på Close når kopieringen er utført. Du kan nå gå til webadressen for test-siden og logge inn med samme Wordpress brukernavn som på hoved siden.
cloneWP_03 cloneWP_04

Oppdatering av Wordpress, plugins og themes med WP Toolkit

Sikkerhet og beskyttelse av nettsiden må utføres rutinemessig/kontinuerlig.

Som nettstedseier er det ditt ansvar å holde Wordpress installasjon, tema og plugins oppdatert til de seneste versjoner. Hvis dette ikke utføres regelmessig, kan nettstedet bli tregt, upålitelig og potensielt sårbar for sikkerhetstrusler.

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell (evnt. domenenavn)
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Klikk på Wordpress i menyen til venstre
  6. Finn aktuelle webside i WP Toolkit
  7. Klikk på enten Install plugin updates eller Install theme updates
  8. Velg deretter aktuelle plugins eller tema du ønsker å oppdatere
    • Generelt anbefaler vi at man oppdaterer én modul/tema om gangen, og sjekke nettsiden etter hver oppdatering
  9. Klikk på knappen Update for å igangsette oppdateringen
  10. Meldingen All selected items were updated successfully vil vises når oppdateringen er utført.
wp_toolkit_update_01 wp_toolkit_update_02

Slett moduler, temaer og medier som ikke er i bruk

Slett aller helst plugins og temaer som ikke benyttes, og ikke kun deaktiver disse.

• Ikke bare bruker ubrukte plugins og temaer plass på nettstedet deres, men gir også en større risiko for sikkerhetshull på nettstedet.

• Vi anbefaler at man sletter plugins og temaer som man ikke bruker.

• Man kan fjerne medier manuelt ved å enkelt navigere til “Media”“Bibliotek”. Her markerer du mediene du ikke bruker, og velger “Slett permanent” i nedtrekksmenyen.