Spamfilter

Slik administrerer man spamfilter for epostkontoer. Spamassassin filtrering er kun tilgjengelig for Linux-basert webhotell.

Man kan forbedre spamfilteret ved å kontinuerlig flytte søppelpost fra Innboks til Spam mappe, og flytte ikke-spam mailer fra Spam til Innboks.
Dette kan man gjøre i sitt eget epostprogram, eller ved å logge inn på webmail på ditt domenenavn f.eks. https://webmail.dittdomene

Aktivere spamfilter på en epostkonto

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Gå til Mail
  6. Klikk på aktuelle epostkonto
  7. Gå til fanen Spam Filter
  8. Huk av for Switch on spam filtering for this email address samt Move spam to the Spam folder
  9. Klikk OK for å lagre

Endre sensitivitet på spamfilter

Dersom man opplever at spamfilteret ikke fanger opp spam basert på ovennevnte innstillinger, kan man endre sensitivitet på filteret.
NB - Etter endring vil det være lurt å holde ekstra øye på eposten samt eposter som er merket som spam, da endring kan bety at legitime eposter kan bli feilaktig merket som spam.

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Gå til Mail
  6. Klikk på aktuelle epostkonto
  7. Gå til fanen Spam Filter
  8. Klikk på Show Advanced Settings
  9. Endre verdien i feltet Spam filter sensitivity
    • Sett lavere verdi, f.eks. fra 7 til 6, innebærer at filtreringen blir mer aggressiv og vil potensielt fange opp mer spam.
    • Ønsker du mindre strengere filtering, øker man verdien f.eks. fra 7 til 8.
  10. Klikk OK for å lagre innstillinger