Her finner du informasjon om PHP, hvordan endre PHP versjon og feilsøking

Endre PHP versjon
Hvor finner man phpinfo() ?
Tilpasset PHP miljø (php.ini)

Endre PHP versjon

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell hvor du ønsker å endre PHP versjon
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Finn og klikk på aktuelle domenenavn i Websites & Domains
  6. Klikk på ikonet som heter PHP
  7. Endre til ønsket versjon og klikk på OK for å lagre endringen

plesk_website_php_icon

Hvor finner man phpinfo() ?

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Mine Produkter
  3. Klikk på aktuelle webhotell hvor du ønsker å endre PHP versjon
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Finn og klikk på aktuelle domenenavn
  6. Klikk på PHP Settings
  7. Klikk på View the phpinfo() page for å vise detaljer om PHP miljøet til din webside

Tilpasset PHP miljø (php.ini)

Man kan endre visse innstillinger i PHP eksklusivt for din nettside. Det innebærer at man publisere en fil som heter .user.ini i webmappen til ditt domenenavn f.eks. via FTP.

I eksempelet under viser vi hvordan man øker opplastnings grensen i PHP for din nettside.

1) Åpne tekstprogram f.eks. Notepad på din datamaskin
2) Skriv inn følgende evt. kopier/lim inn:

upload_max_filesize = 128M;
post_max_size = 128M;

Verdiene ovenfor setter en tilpasset opplastningsgrense på 128 MB, sett evt annet ønsket størrelse. En liste over php.ini direktiver er tilgjengelig på http://php.net/manual/en/ini.list.php

3) Lagre filen i din datamaskin (merk deg begge punktum i filnavnet)

.user.ini

4) Last opp filen via FTP i aktuelle domene mappe

5) Verifiser endringene ved å sjekke phpinfo() , se Hvor finner man phpinfo() ?