Her finner du informasjon om PHP, hvordan endre PHP versjon og feilsøking

Endre PHP versjon
Tilpasset PHP miljø (php.ini)

Endre PHP versjon

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net/
  2. Naviger til Produkter, og deretter Oversikt
  3. Klikk på aktuelle webhotell hvor du ønsker å endre PHP versjon
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Finn og klikk på aktuelle domenenavn
  6. Klikk på PHP Settings
  7. Endre til ønsket versjon og klikk på OK for å lagre endringen

Tilpasset PHP miljø (php.ini)

Man kan endre visse innstillinger i PHP eksklusivt for din nettside. Det innebærer at man publisere en fil som heter .user.ini i webmappen til ditt domenenavn f.eks. via FTP.

I eksempelet under viser vi hvordan man øker opplastnings grensen i PHP for din nettside.

1) Åpne tekstprogram f.eks. Notepad på din datamaskin
2) Skriv inn følgende evt. kopier/lim inn:

upload_max_filesize = 128M;
post_max_size = 128M;

Verdiene ovenfor setter en tilpasset opplastningsgrense på 128 MB, sett evt annet ønsket størrelse. En liste over php.ini direktiver er tilgjengelig på http://php.net/manual/en/ini.list.php

3) Lagre filen i din datamaskin (merk deg begge punktum i filnavnet)

.user.ini

4) Last opp filen via FTP i aktuelle webmappe httpdocs Når filen er plassert i riktig webmappe, kan PHP innstillinger sjekkes ved å laste opp en php fil som inneholder

<?php phpinfo(); ?>

PHP filen kan man gi hvilken som helst navn, f.eks. phpinfo.php og publisere i din webmappe, deretter sjekke f.eks. http://www.dittdomenenavn.no/phpinfo.php som viser et oversikt over PHP miljøet.