DNS

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til DNS administrasjon.

Hvor finner jeg DNS administrasjon?

Dersom din konto har blitt flyttet fra eldre plattform hcp.stwcp.net, vil du finne DNS innstillinger i Produkter - Mine Produkter - klikk på webhotell - Klikk på ikonet for DNS

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domenenavn
  3. Klikk på DNS administrasjon

Eksempler på DNS oppføringer

Husk å klikke på Lagre ved opprettelse/endring av oppføringer

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domenenavn og klikk på DNS administrasjon
  3. For å opprette DNS oppføring eller endre eksisterende, klikker man på Rediger sonefil på aktuelle domenenavn

Eksempel 1:
Opprette peker for demo.no(uten www) til server 1.2.3.4

Eksempel 2:
Opprette peker for www.demo.no til server 1.2.3.4

Eksempel 3:
Opprette peker for mittsubdomene.demo.no til server 1.2.3.4

Eksempel 1:
Opprette epost peker for demo.no(uten www) til epost server min-epost-server.no

Eksempel 2:
Opprette epost peker for mittsubdomene.demo.no til epost server min-epost-server.no

Eksempel 1:
Opprette CNAME peker for www.demo.no som peker til www.serveradresse.no

Eksempel 1:
Opprette TXT SPF oppføring for demo.no

Endre navnetjener på domenenavn

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domenenavn
  3. Klikk på tannhjulet til venstre for aktuelle domenenavn
  4. Velg Administrere navnetjenere
  5. Du har nå 2 valg:
    • Bruk standard navnetjenere til ServeTheWorld
    • Bruk egendefinerte navnetjenere (navnetjenere, eller name servers på engelsk, får du av din server/tjeneste leverandør)
  6. Klikk Lagre endringer for å lagre endringer.