Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til epost, kontoinstillinger, endring i tjenester med mer.

Merk at epost på webhotell ikke er egnet for masseutsendelse f.eks. cloudtjenester, webservere, nyhetsbrev, markedsføring etc.

Opprette e-postkonto
Endre passord for epostkonto
Videresending av epost
Opprette autosvar
Opprette autosvar i Webmail
Oppsett eller endre sertifikat for epost oppkobling
Spamfilter
DKIM

Oppsett av epostprogram

Oversikt over oppsett i epostprogram (IMAP og POP)
IMAP konto eller POP konto?

Outlook 2019
Apple Mail
iPhone / iPad

Opprette e-postkonto
  1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på E-post
  5. Klikk på Opprett E-postkonto

Epostkontoen er nå klar til bruk - merk at din epostadresse er brukernavn for pålogging på epost

Har du ikke epostprogram på din PC? Webmail er tilgjengelig på https://webmail.dittdomenenavn for rask tilgang til epost. Ditt brukernavn er epostadressen.

Generell oppsett i epostprogram på PC/telefon

IMAP oppsett
Brukernavn Din epostadresse f.eks. post@ditt-domene.no
Passord Ditt epost passord
IMAP server Bruk ditt domenenavn f.eks. dittdomene.no (port 993, kryptering SSL/TLS)
SMTP server Bruk ditt domenenavn f.eks. dittdomene.no (port 465 kryptering SSL/TLS eller port 587 STARTTLS)
SMTP Autentisering Login eller Passord
POP oppsett
Brukernavn Din epostadresse f.eks. post@ditt-domene.no
Passord Ditt epost passord
POP server Bruk ditt domenenavn f.eks. dittdomene.no (port 995, kryptering SSL/TLS)
SMTP server Bruk ditt domenenavn f.eks. dittdomene.no (port 465 kryptering SSL/TLS eller port 587 STARTTLS)
SMTP Autentisering Login eller Passord
IMAP konto eller POP konto

Man velger selv hvilken type konto du ønsker å sette opp i mailprogram på PC eller smarttelefon, les om forskjellene under:

• Ideelt dersom man ønsker å lese epost via flere datamaskiner og smarttelefoner, samt webmail
  • Tar utgangspunkt i at all epost lagres på server etter hvert som de kommer inn.
  • Mapper m/innhold synkroniseres til mailserver, deretter til dine andre enheter med IMAP
Endre passord for epostkonto

Alternativ 1: Du vil bytte ditt nåværende passord.

1. Logg inn på din epostkonto på https://webmail.ditt-domenenavn (Merk: bytt ut ditt-domenenavn med ditt eget domenenavn)
    • Eksempel: Ditt domenenavn er eksempel.no. Webmail adressen blir webmail.eksempel.no
  2. Etter innlogging, klikk på Innstillinger
  3. Klikk på Passord
  4. Fyll ut nytt passord
  5. Klikk på Lagre

webmail_endre_passord

Alternativ 2: Du har glemt passordet til din epostkonto.

1. Webhotell administrator må logge inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på E-post
  5. Klikk på Rediger-ikonet til høyre for aktuelle epostkonto for å endre passord
  6. Fyll ut passord i feltet Nytt Passord
  7. Klikk på Lagre
Videresending av epost
  1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på E-post videresending
  5. Klikk på knappen Opprett epost-videresending
  6. Fyll ut adresse samt destinasjon (bruk komma for å skille mellom flere destinasjonsadresser)
Opprette autosvar
  1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Gå til Mail
  6. Klikk på aktuelle epostkonto
  7. Gå til fanen Auto-Reply
  8. Huk av for valget Switch on auto-reply
  9. Tilpass ditt autosvar
  10. Klikk på OK for å lagre og test gjerne ditt autosvar ved å sende mail til din egen adresse
Opprette autosvar i Webmail

1. Logg inn på Webmail f.eks. https://webmail.ditt-domenenavn.no (erstatt ditt-domenenavn.no med ditt eget domenenavn)
  2. Gå til Innstillinger i venstremenyen
  3. Gå til Filtre
  4. Klikk på Opprett
  5. Legg inn beskrivelse f.eks. Autosvar
  6. Sørg for at filteret er aktivert og feltet Omfanget er Alle meldinger
  7. Under Handlinger, velg Svar med melding
  8. Skriv inn din melding i feltet Innhold
  9. Skriv inn emne i feltet Meldingsemne
  10. Klikk på Lagre
rc_auto_01 rc_auto_02
Oppsett eller endre sertifikat for epost oppkobling

Slik endrer man eller verifiserer at man har et gyldig sertifikat for oppkobling for epost(IMAP, POP, SMTP).

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell/domenenavn
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Gå til Mail
  6. Klikk på Mail Settings
  7. Klikk på aktuelle domenenavn
  8. Velg sertifikat i feltet for SSL/TLS certificate for mail (se bilde under)
  9. Klikk OK eller Apply for å lagre

DKIM oppsett

Slik sjekker man om DKIM er aktivert på domenenavnet

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Produkter og velg Mine Produkter
  3. Velg aktuelle webhotell
  4. Klikk på Avanserte innstillinger
  5. Gå til Mail
  6. Klikk på Mail Settings
  7. Klikk på aktuelle domenenavn
  8. Huk av for Use DKIM spam protection system to sign outgoing email messages
    8a. Hvis DKIM allerede er aktivert, finner du DNS oppføringene ved å klikke på How to configure external DNS

Hvis domenenavnet ditt bruker ServeTheWorld navnetjenere, blir DNS oppføringene for DKIM lagt til automatisk.