Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til ditt domene, kontaktinformasjon, endring i tjenester med mer.

Administrere DNS
Bestill webhotell til eksisterende domene
Fornyelse av domenenavn
Flytte domenenavn til ServeTheWorld
Oppdatere WHOIS kontaktinformasjon
Autorisasjonskode for ditt domenenavn
Administrere registrarlås

Generell administrasjon

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domener og klikk på Mine domener
  3. Klikk på tannhjulet ved aktuelle domenenavn
  4. Velg Adminstrere domenenavn
  5. Her vil man blant annet finne menyvalg for:
    • Endre navnetjener
    • DNS
    • Fornyelse
    • Kontaktinformasjon (WHOIS)
    • Flyttekode (EPP/Auth-ID)

Bestill webhotell til eksisterende domene

1. Gå til Produkter og Bestill Web & Epost
  2. Velg ønsket Web & Epost pakke
  3. Velg Bruke eksisterende domene og selv oppdatere navneservere, skriv inn navnet på ditt domene.
  4. Fullfør kjøp

Fornyelse av domenenavn

Alle domener hos ServeTheWorld blir automatisk fornyet. Man kan når som helst skru av automatisk fornyelse i kontrollpanelet dersom man ikke ønsker å beholde domenenavnet. Domenenavnet blir dermed slettet etter en gitt dato slik at andre kan registrere domenenavnet.

Administrere fornyelse av domenenavn
  1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domener og klikk på Mine domener
  3. Klikk på tannhjulet ved aktuelle domenenavn
  4. Velg Adminstrere fornyelse
  5. Her kan man skru av og på automatisk fornyelse
Fornye domenenavn manuelt
  1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domener og klikk på Mine domener
  3. Klikk på tannhjulet ved aktuelle domenenavn
  4. Velg Fornye domenenavn
  5. Klikk på Legg til handlevogn og fortsett til Kassen(Checkout)

Flytte domenenavn til ServeTheWorld

• Domenenavnet må være registrert i minst 60 dager (gjelder ikke .no domener)
  • Domenenavnet har ikke blitt flyttet de siste 60 dager (gjelder ikke .no domener)
  • Domenenavnet må være åpen for flytting (åpnes av nåværende domeneleverandør)
  • Du trenger en autorisasjonskode (EPP kode) fra nåværende domeneleverandør
  • Kontaktinformasjonen på domenenavnet er korrekt (WHOIS) - dersom du er usikker tar du kontakt med nåværende domeneleverandør

Oppdatere kontaktinformasjon på domenenavn (WHOIS)

Les mer om endring av eierskap på .NO domenenavn her:
https://faq.servetheworld.net/myserve/no/domener/endre-eierskap-domener

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domener og velg Mine domener
  3. Klikk på aktuelle domenenavn
  4. Klikk på Kontaktinformasjon WHOIS
  5. Endre kontaktinformasjon i avsnittet for Owner/Registrant samt Admin
  6. Klikk Lagre endringer for å lagre endringer

Owner/Registrant: Eier av domenet
Admin: Personen har administrative beslutninger på domenenavnet

Autorisasjonskode for ditt domenenavn (flyttekode)

Slik anskaffer man autorisasjonskoden for ditt domenenavn (også kalt flyttekode eller EPP kode).

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domener og velg Mine domener
  3. Klikk på de tre prikkene til høyre, deretter Administrere domenet for aktuelle domenenavn
  4. Klikk på valget Auth-ID/EPP kode og noter ned kode
    • Noen domenetyper krever også å få fjernet registrarlås for å kunne flytte domenenavn, se under for veiledning.

Administrere registrarlås

1. Logg inn på https://my.servetheworld.net
  2. Gå til Domener og klikk på Mine domener
  3. Klikk på tannhjulet ved aktuelle domenenavn
  4. Velg Adminstrere domenenavn
  5. Klikk på valget Registrarlås
  6. Sett til OFF for å fjerne låsen. Sett til ON for å aktivere låsen.