Plesk Obsidian

NB! Denne veiledningen er til eldre plattform på https://hcp.stwcp.net

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til Plesk Obsidian.

Vi leverer som ønskelig med Plesk kontrollpanel, slik at du kan hoste domener, webside og epost. Plesk er et av de ledende kontrollpanelene på markedet.
Du kan velge om Plesk lisensen skal være for henholdsvis 10,30, eller ubegrenset antall domener.
Merk at det er mulig å oppgradere lisensen til flere domener også på et senere tidspunkt.

Plesk innlogging
Installere Plesk (Linux)

Administrasjon
Nettsider og domener
Epost administrasjon

Plesk innlogging

Innlogging til Plesk vil være tilgjengelig via adresser f.eks.:

• https://ip-adresse:8443
  • https://servernavn:8443
  • https://domenenavn:8443

Alternativ innlogging til Plesk er å generere éngangslenker via SSH ved kjøre følgende kommando:

plesk login

Installere Plesk (Linux)

1. Logg inn på server via SSH
  2. Last ned plesk-installer via http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
  3. Gjør filen kjørbar (chmod +x plesk-installer)

wget http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer && chmod +x ./plesk-installer
  4. Installer Plesk Obsidian med komponenter for webside, database og epost tjeneste, samt Let's Encrypt.

./plesk-installer --select-release-latest \
    --install-component panel \
    --install-component webservers \
    --install-component phpgroup \
    --install-component psa-firewall \
    --install-component spamassassin \
    --install-component roundcube \
    --install-component fail2ban \
    --install-component postfix \
    --install-component mysqlgroup \
    --install-component php7.1 \
    --install-component php7.2 \
    --install-component php7.3 \
    --install-component php7.4 \
    --install-component letsencrypt \
    --install-component wp-toolkit \
    --install-component config-troubleshooter \
    --install-component nginx
  5. Aktivere Plesk med produktnøkkel med følgende kommando angitt under.
    • Kontakt support@servetheworld.net og oppgi server IP adresse dersom du ikke lenger har produktnøkkel
plesk bin license --install <produktnøkkel>