Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til administrasjon av e-post i Plesk Obsidian.

Opprette epostkonto
Opprette videresendingsadresse
Deaktivere e-posttjeneste

Opprette epostkonto

1. Logg inn i Plesk på din server f.eks. https://1.2.3.4:8443
  2. Klikk på Mail og deretter Create E-mail Address

Fyll ut felter:

• Email Address
  • Password
  • Confirm Password
  • External email address (valgfritt)

Opprette videresendingsadresse

1. Logg inn i Plesk på din server f.eks. https://1.2.3.4:8443
  2. Klikk på Mail og deretter Create E-mail Address
  3. Fyll ut felter Email Address og Password
    3a. Valgfritt Dersom man kun ønsker videresending og uten lagring av e-post på server: Fjern valget Can be used to log in to Plesk og Mailbox under fanen General
  4. Gå til fanen Forwarding og huk av for Switch on mail forwarding
  5. Legg til adresser for videresending og klikk OK for å lagre

Deaktivere e-posttjeneste for domenenavn

Deaktivering av e-posttjeneste medfører:

• Brukere kan ikke sende/motta epost
  • Tilgang til webmail-adresse vil ikke fungere
  • Andre e-postprogrammer på PC og telefoner vil ikke få tilgang til e-postkonto(er) (Outlook, Thunderbird, Apple Mail o.l.)
  1. Logg inn i Plesk på din server f.eks. https://1.2.3.4:8443
  2. Klikk på Mail og deretter Mail Settings
  3. Huk av for aktuelle domenenavn og klikk på Activate/Deactivate Services
  4. I feltet for Mail Service, velg Enable eller Disable og deretter OK for å lagre endringer
  5. Verifiser at domenenavnet evnt. epostkontoer har status "Off"