Administrere tjenester

NB! Denne veiledningen er til eldre plattform på https://hcp.stwcp.net

Hvilke tjenester er aktivert på domenenavnet?
Aktivere eller endre tjenester på domenenavn
Opprette videresending på domenenavn
Legge til eksternt domenenavn
Deaktivere web- eller epost tjeneste

Hvilke tjenester er aktivert på domenenavnet?

Slik ser du hvilke tjenester som er aktivert på domenenavnet i kontrollpanelet.

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Gå til Domener og nettsider , og velg Nettsider
  3. Se kolonnene Tjeneste og E-post
    • Se beskrivelse av tjenester i tabellen under

Tjeneste Beskrivelse
Linux/Apache Domenet ditt har aktivt tjeneste for publisering av nettside, dette alternativet er for nettsider basert på PHP
Windows/IIS Domenet ditt har aktivt tjeneste for publisering av nettside, dette alternativet er for nettsider basert på ASP.NET
Videresending Domenet er konfigurert til å videresende til en annen web adresse
Parkering Dette alternativet benyttes for domener som ikke er i bruk enda, og viser en standard parkeringsside om at domenet er opptatt. DNS tjeneste er aktivt som standard
E-post Alternativene er Aktivert eller Deaktivert, og forteller deg om det er epost tjeneste for domenet i webhotellet ditt
Aktivere eller endre tjenester på domenenavn
  1. Naviger til Domener og nettsider, og velg Nettsider
  2. Velg Rediger ved aktuelle nettside/domenenavn, du vil nå få flere valg
    • Se alternativer/bilde og beskrivelse nedenfor
  3. Velg Lagre
Punkt Beskrivelse
1 Her velger man ønsket tjeneste på domenenavnet, f.eks. nettside, parkering, videresending
2 Her velger man å aktivere eller deaktivere epost på domenenavnet
3 Dersom man har valgt Nettside i punkt 1, får man alternativene Linux/Apache eller Windows/IIS for type nettside. Konsulter med din webutvikler om hva som passer best for din nettside løsning
4 Valgfritt - her velger man PHP versjon

Opprette videresending for ditt domenenavn
  1. Naviger til Domener og nettsider, og velg Nettsider
  2. Velg Rediger ved aktuelle nettside/domenenavn, du vil nå få flere valg
  • Velg Videresend i feltet for Service (se punkt 1 i skjermbildet under)
  • Velg omdirigeringstype - type 301 holder for de fleste videresendinger
  • Fyll ut Mål-url med adressen du ønsker at domenet ditt skal peke til
  1. Klikk på Lagre. Videresendingen vil fungere i løpet av få minutter.
Legge til eksternt domenenavn

Domenenavn som er registrert hos andre leverandører kan legges til i webhotell i https://hcp.stwcp.net/, uten at domenenavnet nødvendigvis må flyttes til ServeTheWorld.
Man kan f.eks. klargjøre websiden hos ServeTheWorld og opprette epostkontoer før flytting av domenenavnet.

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og Nettsider, og velg Nettsider
  3. Klikk på knappen Legg til webside
  4. Alle felter markert med stjerne (*) må fylles ut
    • Her velger man om domenenavnet f.eks. skal ha nettside- og epost-tjeneste
  5. Klikk på Legg til.

Tjenestene blir nå aktivert.
Neste steg er å endre navnetjener (engelsk: nameserver) på domenenavnet hos nåværende domeneleverandør (ta kontakt med nåværende domeneleverandør).

Oppgi følgende navnetjenere til din domeneleverandør: ns1.stwcp.net, ns2.stwcp.net, ns3.stwcp.net

Deaktivere tjeneste(r)

Følg denne veiledningen dersom du ønsker å deaktivere nettside/epost for ditt domenenavn (innebærer at alle data/epost blir slettet).

OBS! Husk backup av data før deaktivering. Merk at deaktivering av nettside/epost tjeneste på domenet ikke er en oppsigelse på domenenavnet.

1. Naviger til Domener og nettsider, og velg Nettsider
  2. Man har nå to alternativer:
    • Slett - velg denne dersom du ønsker å avvikle webside og eposttjenester. Merk at domenenavnet fremdeles blir fornyet.
    • Rediger - velg Rediger for å endre tjenester, f.eks. deaktivere webside- eller epost tjeneste

I eksempelet under, er det endret slik at nettsiden demo.no har deaktivert webside- og epost-tjeneste.