Opplysninger under gjelder for epostkontoer som sorterer under eldre kontrollpanel https://hcp.stwcp.net.

Du finner opplysninger om oppsett av epost for ny plattform https://my.servetheworld.net på https://faq.servetheworld.net/myserve/no/webhotell/epost.

Merk at epost på webhotell ikke er egnet for masseutsendelse f.eks. cloudtjenester, webservere, nyhetsbrev, markedsføring etc.

For å redusere risikoen for at mailservere blir oppført i svartelister og unngå overbelastning, dempes utgående eposter. F.eks. 10 eposter pr. 10 minutt (flere enn 10 mailer blir lagt i intern kø og sendt ut fortløpende).

Opprette e-postkonto
Mailservere (SMTP, IMAP, POP)
IMAP konto eller POP konto?
Endre passord for epostkonto
Videresending av epost
Opprette alias
Opprette autosvar
Jeg har problemer med å sende epost (Feilsøking)

Oppsett av epostprogram

Outlook 2016
Outlook 2016 for Apple
iPhone / iPad
Apple Mail
Thunderbird (Windows)
Samsung Galaxy Tab
Windows Live Mail 2012

Opprette e-postkonto
  1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Epost og velg Epostkontoer
    • Dersom man har flere domener, må man først velge domenenavnet
  3. Klikk på knappen Legg til e-postkonto
  4. Fyll ut alle feltene markert med stjerne (*)
  5. Velg Lagre

Epostkontoen er nå klar til bruk - merk at din epostadresse er brukernavn for pålogging på epost

Har du ikke epostprogram på din PC? Webmail er tilgjengelig på https://webmail.stwcp.net/ for rask tilgang til epost. Ditt brukernavn er epostadressen.

Oversikt over mailservere (SMTP, IMAP, POP)
  1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til E-post
  3. Velg E-postkontoer Her vil man finne tjenernavn for innkommende mailserver (IMAP og POP) og utgående mailserver (SMTP).
IMAP konto eller POP konto

Vi tilbyr uthenting av epost via IMAP og POP, og du velger selv hvilken type konto du ønsker å sette opp i ditt mailprogram.

• Ideelt dersom man ønsker å lese epost via flere datamaskiner og smarttelefoner, samt webmail på https://webmail.stwcp.net/
  • Tar utgangspunkt i at all epost lagres på server etter hvert som de kommer inn.
  • Mapper m/innhold synkroniseres til mailserver, deretter til dine andre enheter med IMAP
Endre passord for epostkonto
  1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til E-post og velg E-postkontoer
  3. Velg Rediger for aktuelle epostkonto
  4. Velg fanen Generelt
    • Skriv inn nytt passord i feltene Nytt passord og Gjenta passord
  5. Klikk på knappen Lagre Man kan nå teste innlogging på webmail http://webmail.stwcp.net/ Brukernavnet er epostadressen
Videresending av epost
  1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til E-post og velg Videresending av e-post
  3. Skriv inn aktuelle epostadresse som skal videresende melding i feltet E-postadresse
  4. Skriv inn mottakere i feltet Videresend til
    • Sørg for at hver e-postadresse er på en separat linje og uten mellomrom før og etter adressen(e)
  5. Klikk på Lagre
Opprette alias

Et alias vil lagre e-postmeldinger til en eksisterende epostkonto

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til E-post og velg E-postkontoer
  3. Velg Rediger for aktuelle epostkonto
  4. Velg fanen Alias
  5. Skriv inn ønsket alias som skal videresende epost til din epostkonto
    • Sørg for at hver e-postadresse er på en separat linje og uten mellomrom før og etter adressen(e)
  6. Klikk på Lagre
Opprette autosvar
  1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til E-post og velg E-postkontoer
  3. Velg Rediger for aktuelle epostkonto
  4. Velg fanen Autosvar
  5. Endre status til AKTIV
  6. Skriv ønsket emne og melding
  7. Klikk på Lagre
Jeg har problemer med å sende epost (feilsøking)
  1. Ingen internettforbindelse. Dette kan man gjerne teste ved å åpne en nettleser på PC eller smarttelefon (Internet Explorer, Google Chrome o.l.) og forsøke å besøke diverse nettsider.

2. Innstillinger for epostprogram er feil/endret - se ulike veiledninger for oppsett i ulike epostprogrammer ovenfor.

3. Feil brukernavn og/eller passord - det anbefales at man har passordet til epostkontoen tilgjengelig. En grei test på om man har riktig brukernavn og passord til epost er ved å logge inn på webmail på https://webmail.stwcp.net/ (merk at man kan endre passord for epostkonto i kontrollpanel på https://hcp.stwcp.net, ta kontakt med eier av webhotellet)

4. Utgående SMTP port 25 er blokkert hos lokale internettleverandør evnt. blokkert i nettverk på kontor, flyplass, hotell o.l. Her anbefales det å endre til SMTP port 587. Se veiledninger som nevnt i punkt 3.

5. Visse epostprogrammer støtter endring av avsenderadresse (FROM). Dersom FROM adressen endres i etterkant i ditt epostprogram, vil sending av eposten avvises av mailserver og du vil motta en feilmelding f.eks. "Sender address rejected" eller feilkode 553 5.7.1 i Microsoft Outlook.

6. Antivirus- eller brannmurprogram blokkerer utgående (og gjerne innkommende) epost. Forsøk å deaktivere programmet og så sende epost på nytt.