Apple Mail

NB! Denne veiledningen er til eldre plattform på https://hcp.stwcp.net

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til din epost, kontoinstillinger, endring i tjenester med mer.

Sjekkliste
Oppsett
Endre innstillinger på eksisterende konto i Mail (macOS Sierra 10.12)
Endre innstillinger manuelt (avansert)
Innkommende e-posttjener
Utgående e-posttjener

Sjekkliste

• Brukernavn er din epostadresse f.eks. post@demo.no
  • Passord - Usikker på passordet? Forsøk innlogging på https://webmail.stwcp.net/
Oversikt for den avanserte brukeren:
Innstilling .
IMAP server imap1.stwcp.net (port 143 TLS)
POP server pop1.stwcp.net (port 110 TLS)
SMTP server smtp1.stwcp.net (port 25 eller 587 TLS)
Brukernavn Epostadresse
Godkjenning / SMTP auth Passord

Oppsett

Åpne Safari nettleser og gå til webadressen https://autoconfig.stwcp.net/

Fyll ut epostadressen din, navn og passord (sistnevnte er valgfritt her)

Klikk på REQUEST CONFIGURATION

• En fil som heter mobileconfig.mobileconfig lastes ned til din PC

Et nytt vindu vil automatisk sprette opp, denne heter PROFILER

Klikk på VIS PROFIL for å se flere detaljer om oppsettet - klikk FORTSETT for å komme videre

Fyll ut passord for din epostkonto, og klikk INSTALLER for å fullføre - Epost er nå klar til bruk i mailprogrammet.

Endre innstillinger på eksisterende konto i Mail (macOS Sierra 10.12)

Veiledningen baserer seg på følgende versjoner:
Mail versjon 10.0
macOS Sierra 10.12

For å finne versjon for macOS, gå til eple-ikonet øverst til venstre og velg "Om denne maskinen"
For å finne versjon for Mail, åpne Mail, gå til Mail meny øverst til venstre og velg "Om Mail"

1. Åpne Mail
  2. Gå til Mail meny øverst til venstre og velg Valg

3. Gå til Kontoer, og deretter til Tjenerinnstillinger
  4. Gå gjennom informasjonen for Innkommende e-posttjener og Utgående epost-tjenester
    • Dersom du har glemt passordet, kan man endre passord til epostkonto i https://hcp.stwcp.net/ - ta kontakt med den som administrerer webhotellet
    • Dersom du ønsker å sjekke at du har riktig passord, kan man forsøke login på webmail på https://webmail.stwcp.net/
  5. Klikk på "Arkiver" for å lagre endringene. Mail vil nå verifisere om innstillingene er korrekt eller ei.

Sjekk gjerne at "Administrer tilkoblingsinnstillinger automatisk" er valgt, denne bidrar med å finne riktige innstillinger automatisk for deg

Innkommende e-posttjener
Felt Beskrivelse
Brukernavn Dette er din egen epostadresse
Passord Legg inn ditt passord for epostkonto
Vertsnavn Server for motta epost. For IMAP er dette imap1.stwcp.net og for POP er dette pop1.stwcpc.net
Utgående e-posttjener
Felt Beskrivelse
Brukernavn Dette er din egen epostadresse
Passord Legg inn ditt passord for epostkonto
Vertsnavn Server for å sende epost. Utgående er smtp1.stwcp.net

Dersom du fremdeles har problemer med innstillinger i epost, følg veiledning nedenfor for mer avansert feilsøking

Endre innstillinger manuelt (avansert)

Fjern valg for "Administrer tilkoblingsinnstillinger automatisk".

Nedenfor er oversikt på innstillingene for innkommende og utgående epost. NB! Klikk på "Arkiver" for å lagre endringene. Mail vil verifisere om innstillingene er korrekt eller ei.

Innkommende e-posttjener
Felt Beskrivelse
Brukernavn Dette er din egen epostadresse
Passord Legg inn ditt passord for epostkonto
Vertsnavn Server for motta epost. For IMAP er dette imap1.stwcp.net og for POP er dette pop1.stwcpc.net
Port IMAP benytter port 143 og POP benytter port 110
Godkjenning Godkjenning settes til Passord
Utgående e-posttjener
Felt Beskrivelse
Brukernavn Dette er din egen epostadresse
Passord Legg inn ditt passord for epostkonto
Vertsnavn Server for å sende epost. Utgående er smtp1.stwcp.net
Port SMTP port kan settes til port 587 eller port 25
Godkjenning Godkjenning settes til Passord