Databaser

NB! Denne veiledningen er til eldre plattform på https://hcp.stwcp.net

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til Databaser, MySQL og PHPadmin.

Opprette MySQL database
Finne/Opprette MySQL databasebruker
Endre passord til eksisterende databasebruker
Tilgang til databasen via Phpmyadmin
Hente backup av database via Phpmyadmin / Eksportere database
Gjenopprette MYSQL database via Phpmyadmin

Opprette MySQL database

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net
  2. Naviger til Databaser i hovedmenyen og velg MySQL
  3. Klikk på Legg til ny database
  4. Fyll feltene, se eksempel under.
    • Husk å notere ned navnet på databasen, brukernavnet og passordet
  5. Klikk på Legg til for å opprette databasen og databasebrukeren
  6. Etter opprettelse av databasen, klikk på Rediger til høyre for databasen
  7. I neste bilde må du notere ned ned vertsnavnet/servernavn (engelsk: Database access hostname)

Du skal nå sitte igjen med informasjon for å koble til MySQL databasen med f.eks. websiden din:

• Databasenavn
  • Database brukernavn
  • Database passord
  • Database vertsnavn / servernavn

Finne/Opprette MySQL databasebruker

1. Naviger til Databaser i hovedmenyen og velg MySQL
  2. Klikk på knappen Rediger ved den aktuelle databasen
    • I neste bilde vil man kunne se en liste over databasebrukere
  3. Velg Legg til en ny databasebruker
  4. Fyll ut passord og noter ned brukernavnet
  5. Velg tillatelse (her kan man velge Skriv/les dersom man er usikker)
  6. Klikk på Legg til

Endre passord til eksisterende databasebruker

1. Naviger til Databaser i hovedmenyen og velg MySQL
  2. Klikk på knappen Rediger ved den aktuelle databasen
    • I neste bilde vil man kunne se en liste over databasebrukere
  3. Klikk deretter på Rediger ved aktuelle databasebruker
  4. Fyll ut felter med nytt passord
  5. Klikk på Lagre

Tilgang til databasen via Phpmyadmin

NB - krever at du har kjennskap til databasebruker og passord - se veiledninger ovenfor

1. Naviger til Databaser og velg MySQL i kontrollpanelet
  2. Klikk på adressen ved feltet URL for webadministrator

Hente backup av database via Phpmyadmin / Eksportere database

NB - krever at du har kjennskap til databasebruker og passord - se veiledninger ovenfor

1. Naviger til Databaser og velg MySQL i kontrollpanelet
  2. Velg Rediger ved aktuelle database
  3. Klikk på adressen ved feltet for webadministrator
    • Logg inn med databasebrukernavn og passord
  4. Klikk på databasenavnet i menyen til venstre
  5. Klikk på Eksporter
  6. Følgende innstillinger holder for de aller fleste backup/eksport:
    • Eksport metode - Hurtig
    • Format - SQL
  7. Klikk Kjør

Det blir nå utført en nedlastning av backup av din database (.sql fil) til din datamaskin.

Gjenopprette MYSQL database via Phpmyadmin

NB - krever at du har backup av mysql databasen

1. Opprett ny MYSQL database.
  2. Åpne .sql filen i et tekstbehandlingsprogram og fjerne alle linjer som er lik som på bildet under.
  3. Lagre .sql filen.
  4. Tilgang til databasen via Phpmyadmin.
  5. Trykk på importer knappen og last opp databasen du har endret.