Plesk Obsidian

Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til Plesk Obsidian.

Vi leverer som ønskelig med Plesk kontrollpanel, slik at du kan hoste domener, webside og epost. Plesk er et av de ledende kontrollpanelene på markedet.
Du kan velge om Plesk lisensen skal være for henholdsvis 10,30, eller ubegrenset antall domener.
Merk at det er mulig å oppgradere lisensen til flere domener også på et senere tidspunkt.

Plesk innlogging
Installere Plesk (Linux)

Administrasjon
Nettsider og domener
Epost administrasjon

Plesk innlogging

Innlogging til Plesk vil være tilgjengelig via adresser f.eks.:

• https://ip-adresse:8443
  • https://servernavn:8443
  • https://domenenavn:8443

Alternativ innlogging til Plesk er å generere éngangslenker via SSH ved kjøre følgende kommando:

plesk login

Installere Plesk (Linux)

1. Logg inn på server via SSH
  2. Last ned plesk-installer via http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
  3. Gjør filen kjørbar (chmod +x plesk-installer)

wget http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
    chmod +x ./plesk-installer
  4. Installer Plesk Obsidian med komponenter for webside, database og epost tjeneste, samt Let's Encrypt.

./plesk-installer --select-release-latest \
    --components panel \
    --components webservers \
    --components phpgroup \
    --components psa-firewall \
    --components spamassassin \
    --components roundcube \
    --components fail2ban \
    --components postfix \
    --components mysqlgroup \
    --components php7.0 \
    --components php7.1 \
    --components php7.2 \
    --components php7.3 \
    --components letsencrypt \
    --components wp-toolkit \
    --components config-troubleshooter \
    --components nginx
  5. Aktivere Plesk (Kontakt kundeservice@servetheworld.net hvis du ikke har "ACTIVATION-KEY")