SSL sertifikat

NB! I begynnelsen av juli 2018 vil alle nettsider som lastes over HTTP i Chrome 68 vises som "ikke sikker". Klikk her for mer info

Bestille SSL sertifikat på webhotell
Konfigurasjon av Wordpress og https
Konfigurasjon av Joomla og https
Hvorfor SSL sertifikat
Domain validation SSL (DV)
Extended Validation SSL (EV)
Wildcard SSL

Hvorfor SSL sertifikat

SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at all data mellom besøkende og nettstedet/serveren er kryptert.

Dersom din nettside samler inn informasjon - f.eks. personopplysninger, passord, betalings- og kortinformasjon bør du kryptere dataene ved å installere et SSL sertifikat.

Fordeler med SSL og https:

• Sikker status / grønn hengelås ved nettaddressen i nettleseren
  • Bedre rangering i søkemotor f.eks. Google
  • Brukere av nettsiden føler seg mer komfortabel med å dele sensitive data med SSL tilkobling

Vi tilbyr følgende typer SSL sertifikater:

SSL Domain (Domain Validated)

Pris: kr. 279 eks. mva. for 1 års gyldighet

SSL Domain sertifikat er et enkelt SSL sertifikat som sørger for grønn hengelås i URLen.

Innebærer at man bekrefter eierskap på domenet via epost.

• Lav pris
  • Rask utstedelse
  • Bruksområde er f.eks. blogg, hjemmeside
  • Gyldighet 1 eller 2 år

SSL Extended Validation (EV)

Pris: kr. 1690 eks. mva. for 1 års gyldighet

Pris: kr. 2990 eks. mva. for 2 års gyldighet

Extended Validation SSL sertifikat har høy sikkerhet og tillitsnivå.

Det er strenge krav for utstedelse av EV SSL sertifikat til både domene og organisasjon.

EV SSL kan anbefales dersom sluttbruker må gi fra seg sensitiv informasjon som f.eks. passord, kredittkortinformasjon, personlige data etc. på nettstedet.

• Firmanavn og grønn hengelås synlig ved nettadressen i nettleser
  • Bruksområde f.eks. nettbutikk, kommersiell virksomhet.
  • Høy kundetillit
  • Gyldighet 1 eller 2 år

SSL Wildcard

Pris: kr. 895 eks. mva. for 1 års gyldighet

Et wildcard sertifikat fungerer på samme måte som et vanlig SSL-sertifikat, men sikrer i tillegg også alle underdomener.

Man kan også bruke dette på fremtidige underdomener gjennom sertifikatets levetid.

F.eks:

• www.demo.no
  • webmail.demo.no
  • app.demo.no

Konfigurasjon av https på Joomla publisert på webhotell

1. Legg inn følgende regel i .htaccess

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
    RewriteCond %{HTTP:X-Proto} !https
    RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
  2. Oppdater $live_site i configuration.php til f.eks. $live_site = https://dittdomenenavn

3. Fjerne base href i din template index.php
    $this->base = '';