Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til din webkonto, kontaktinformasjon, endring i tjenester med mer.

Har du glemt passordet til din konto / webhotell?
Hvilke tjenester er aktivert på domenenavnet?
Aktivere eller endre tjenester på domenenavn
Opprette subdomene med webside og epost tjeneste
Opprette videresending for ditt domenenavn
Legge til eksternt domenenavn
Deaktivere tjeneste(r)

Har du glemt passordet til din konto / webhotell?

• Gå til https://hcp.stwcp.net/, velg Glemt passord? og tast inn brukernavnet
  • Her velger man Forespørsel om endring av passord / Request password change
  • Man vil i løpet av kort tid motta e-post for å endre passordet til kontrollpanelet - følg instruksene i eposten

Hvilke tjenester er aktivert på domenenavnet?

Slik ser du hvilke tjenester som er aktivert på domenenavnet i kontrollpanelet.

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Gå til Domener og nettsider , og velg Nettsider
  3. Se kolonnene Tjeneste og E-post
    • Se beskrivelse av tjenester i tabellen under

Tjeneste Beskrivelse
Linux/Apache Domenet ditt har tjeneste for publisering av nettside, dette alternativet er for nettsider basert på PHP f.eks. Wordpress og Joomla
Windows/IIS Domenet ditt har tjeneste for publisering av nettside, dette alternativet er for nettsider basert på ASP.NET
Videresending Domenet er konfigurert til å videresende til en annen web adresse
Parkering Dette alternativet benyttes for domener som ikke er i bruk enda, og viser en standard parkeringsside om at domenet er opptatt. DNS tjeneste er aktivt som standard
E-post Alternativene er Aktivert eller Deaktivert, og forteller deg om det er epost-tjeneste for domenet

Aktivere eller endre tjenester på domenenavn

1. Naviger til Domener og nettsider, og velg Nettsider
  2. Velg Rediger ved aktuelle nettside/domenenavn, du vil nå få flere valg
    • Se alternativer/bilde og beskrivelse nedenfor
  3. Velg Lagre
Punkt Beskrivelse
1 Her velger man ønsket tjeneste på domenenavnet, f.eks. nettside, parkering, videresending
2 Her velger man å aktivere eller deaktivere epost på domenenavnet
3 Dersom man har valgt Nettside i punkt 1, får man alternativene Linux/Apache eller Windows/IIS for type nettside. Konsulter med din webutvikler om hva som passer best for din nettside løsning
4 Valgfritt - her velger man PHP versjon

Opprette subdomene med webside- og epost-tjeneste

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og Nettsider, og velg Nettsider
  3. Klikk på knappen Legg til webside
  4. Velg domenetype Underdomene. Her velger man om domenenavnet f.eks. skal ha webside- og epost-tjeneste
    • Se skjermbilde under.
  5. Klikk på Legg til for å opprette subdomenet.

Opprette videresending for ditt domenenavn

1. Naviger til Domener og nettsider, og velg Nettsider
  2. Velg Rediger ved aktuelle nettside/domenenavn, du vil nå få flere valg
  • Velg Videresend i feltet for Service (se punkt 1 i skjermbildet under)
  • Velg omdirigering type - type 301 holder for de fleste videresendinger
  • Fyll ut Mål-url med adressen du ønsker at domenet ditt skal peke til
  1. Klikk på Lagre. Videresendingen vil fungere i løpet av få minutter.

Legge til eksternt domenenavn

Domenenavn som er registrert hos andre leverandører kan legges til i webhotell i https://hcp.stwcp.net/, uten at domenenavnet nødvendigvis må flyttes til ServeTheWorld.
Man kan f.eks. klargjøre websiden hos ServeTheWorld og opprette epostkontoer før flytting av domenenavnet.

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og Nettsider, og velg Nettsider
  3. Klikk på knappen Legg til webside
  4. Alle felter markert med stjerne (*) må fylles ut
    • Her velger man om domenenavnet f.eks. skal ha nettside- og eposttjeneste
  5. Klikk på Legg til.

Tjenestene blir nå aktivert.
Neste steg er å endre navnetjener (engelsk: name server) på domenenavnet hos nåværende domeneleverandør (ta kontakt med nåværende domeneleverandør).

Oppgi følgende navnetjenere til din domeneleverandør for å peke om ditt eksterne domenenavn til ServeTheWorld:

ns1.stwcp.net
ns2.stwcp.net
ns3.stwcp.net

Deaktivere tjeneste(r)

Følg denne veiledningen dersom du ønsker å deaktivere nettside/epost for ditt domenenavn (innebærer at alle data/epost blir slettet).

OBS! Husk backup av data før deaktivering.
Merk at deaktivering av nettside/epost tjeneste på domenet ikke er en oppsigelse på domenenavnet.

1. Naviger til Domener og nettsider, og velg Nettsider
  2. Man har nå to alternativer:
    • Slett (eller, knappen merket X) - velg denne dersom du ønsker å avvikle webside og eposttjenester. Merk at domenenavnet fremdeles blir fornyet.
    • Rediger - velg Rediger for å endre tjenester, f.eks. deaktivere webside- eller eposttjeneste

I eksempelet under, er det endret slik at nettsiden demo.no har deaktivert webside- og epost-tjeneste.