Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til ditt domene, kontaktinformasjon, endring i tjenester med mer.

Bestille nytt domenenavn
Fornyelse av domenenavn
Administrere DNS for ditt domenenavn
Flytte domenenavn til ServeTheWorld
Sjekkliste før flytting av domenenavn til ServeTheWorld
Slik bestiller man flytting til ServeTheWorld
Oppdatere WHOIS kontaktinformasjon på domenenavn
Autorisasjonskode for ditt domenenavn (flytte kode)

Bestille nytt domenenavn

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og nettsider og klikk på Kjøp Domenenavn
  3. Fyll ut ønsket domenenavn i feltet Domenenavn og klikk på knappen FINN
  4. Se resultatet for ditt domenenavn, dersom det er ledig kan du klikke på LEGG TIL
    • For .no domener må man godta NORIDs egenerklæring, kopi av egenerklæring blir sendt på epost etter bestilling
  5. Sørg for at WHOIS Registrant kontaktinformasjon er korrekt
  6. Se over betalingsinformasjon og velg betalingsmåte
  7. Klikk på Kjøp

Domenenavnet blir i løpet av kort tid registrert, og man kan sjekke status på Domeneadministrator i kontrollpanelet (se: Domener og Nettsider).

Når domenet er registrert blir det sendt en epost til eier av domenet(Registrant) for å bekrefte WHOIS Registrant kontaktinformasjon.

Eposten har emnet "Bekreft ditt domenenavn / Verification required", og besvares ved å klikke på en link.

Dersom man ikke bekrefter WHOIS Registrant kontaktinformasjon, risikerer man at domenet blir suspendert.
I en slik tilfelle blir domenet gjenaktivert når man gjennomfører bekreftelsen.

Fornyelse av domenenavn

Alle domener hos ServeTheWorld blir automatisk fornyet. Man kan når som helst skru av automatisk fornyelse i kontrollpanelet dersom man ikke ønsker å beholde domenenavnet. Domenenavnet blir dermed slettet etter en gitt dato slik at andre kan registrere domenenavnet.

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og nettsider og velg Domeneadministrator
  3. Finn domenenavnet i listen, og se feltet som heter Fornyelse
    • Automatisk betyr at domenenavnet blir fornyet, du trenger ikke å foreta noe som helst for å beholde domenenavnet.
    • Manuell betyr at domenenavnet ikke blir fornyet automatisk. I samme bilde vil du finne datoen når domenet utgår.

Eksempel på domenenavn med automatisk fornyelse aktivert:

Eksempel på domenenavn som ikke blir fornyet automatisk:

Slik endrer man fra Manuell til Automatisk fornyelse:

1. Klikk på Rediger på aktuelle domenenavn i Domeneadministrator
  2. Gå til fanen Automatisk fornyelse
  3. Huk av "Slå på automatisk fornyelse"
  4. Velg LAGRE
  5. Feltet Fornyelse skal nå ha endret seg fra Manuell til Automatisk

Flytte domenenavn til ServeTheWorld

Sjekkliste før flytting av domenenavn til ServeTheWorld
  • Domenenavnet må være registrert i minst 60 dager (gjelder ikke .no domener)
  • Domenenavnet har ikke blitt flyttet de siste 60 dager (gjelder ikke .no domener)
  • Domenenavnet må være åpen for flytting (åpnes av nåværende domeneleverandør)
  • Du trenger en autorisasjonskode (EPP kode) fra nåværende domeneleverandør
  • Kontaktinformasjonen på domenenavnet er korrekt (WHOIS) - dersom du er usikker tar du kontakt med nåværende domeneleverandør

Slik bestiller man flytting til ServeTheWorld

Dersom du har mange domenenavn du ønsker å flytte til ServeTheWorld, kan du benytte Masseoverføring i Fakturering, går til menyvalget Ekstra domener og klikker på Masseoverføring av domener

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og nettsider og klikk på FLYTT DOMENE
  3. Feltene markert med stjerne (*) må fylles ut
    • Huk bort feltet for Navneservere dersom domenet ikke skal peke umiddelbart til ServeTheWorld etter flytting, ta kontakt med support / teknisk kontaktperson dersom du er usikker
    • Vær oppmerksom på at du trenger en autorisasjonskode (EPP) fra din eksisterende leverandør for å flytte domenenavnet, samt at domenet åpnes for flytting
  4. Velg betalingsmåte
    • Noen toppnivådomener krever også at ditt domenenavn blir fornyet i forbindelse med flytting.
  5. Klikk på KJØP

Domenenavnet blir nå flyttet til ServeTheWorld. Merk at det blir sendt en bekreftelsesmail til kontaktperson for domenet (WHOIS). Eposten har subjektet Batch Transfer Request og må besvares for å fullføre flyttingen til ServeTheWorld.

• Dersom mailen ikke er mottatt innen 1-2 timer, vennligst ta kontakt med ServeTheWorld support på telefone eller epost.
  • Dersom man ikke godkjenner flyttingen slik det er angitt i eposten innen 5 dager, vil flyttingen automatisk feile og man må bestille flytting igjen i kontrollpanelet https://hcp.stwcp.net/

Neste steg vil være å klargjøre web- og epost-tjeneste på domenet - klikk her for veiledning

Oppdatere WHOIS kontaktinformasjon på domenenavn

1. Logg inn på https://hcp.stwcp.net/
  2. Gå til Domener og Nettsider, og velg Domeneadministrator
  3. Klikk på valget WHOIS administrasjon

Autorisasjonskode for ditt domenenavn (flytte kode)

Slik anskaffer man autorisasjonskoden for ditt domenenavn (også kalt flyttekode eller EPP kode).

1. Logg inn i din konto på https://hcp.stwcp.net/
  2. Naviger til Domener og nettsider, og klikk på Domeneadministrator
  3. Velg Rediger til høyre for aktuelle domenenavn
  4. Gå til fanen FLYTT
  5. Klikk på knappen Generer og send - epostadressen som mottar koden er angitt i dette steget
    • For .no domener klikker man på Generer og notere ned EPP koden