Gjenopprette server (ONLINE)
Gjenopprette server med Acronis Boot Media (OFFLINE)

Gjenopprette server (Online)

Denne rutinen krever at aktuelle server er tilgjengelig med "grønn" status i kontrollpanel https://baas.stwcp.net

1. Logg inn på din backup konto på https://baas.stwcp.net
  2. Velg aktuelle server under DEVICES og velg Recovery

3. Velg aktuelle dato, deretter RECOVER og ENTIRE MACHINE

4. Klikk på START RECOVERY

5. En siste bekreftelse vil dukke opp og her klikker man igjen START RECOVERY

6. Gjenoppretting vil pågå en liten stund avhengig av hvor mye data som skal gjenopprettes (man avbryter ikke gjenoppretting ved lukking av fane/nettleser).

7. Via IPMI for dedikert server eller VNC for VPS, vil serveren se slik ut:
    Dedikert server: Følg gjenopprettingsprosessen via IPMI. Se: IPMI tilkobling
    Virtuell server: Følg gjenopprettingsprosessen via VNC. Se: VNC konsoll

1. Gjennoppretting er ferdig dersom man ser beskjeden under, og serveren skal restarte.

Gjenopprett server med Acronis Boot Media (Offline)

Velg type server under
  1. Logg inn på VPS kontrollpanelet https://cp.stwvps.net:4083/
  2. Gå til VPS Configuration og endre Boot Order ved å klikke og dra CD DRIVE over HARD DISK
  3. Velg Acronis_boot_media.iso i feltet SELECT ISO
  4. Klikk SUBMIT for å lagre

1. Restart VPS via kontrollpanelet og vent på bekreftelse på at VPS er restartet
  2. Åpne VNC konsoll ved å klikke på ikonet for VNC og velge LAUNCH HTML5 VNC CLIENT (Alternativt kan man benytte annen ekstern VNC client)

1. Du skal nå se følgende bilde - klikk på RESCUE MEDIA

2. Sørg for at IP adresse er korrekt og klikk på MANAGE THIS MACHINE LOCALLY

3. I velkomstskjermen, velg RECOVER
  4. Klikk på SELECT DATA, Browse, deretter CLOUD STORAGE
  5. Logg inn med ditt brukernavn og passord
  6. Utvid CLOUD STORAGE, marker ditt brukernavn, klikk OK
  7. Velg aktuelle maskin og dato for backup
  8. Huk av for MBR/DISK1 og BASIC/VDA1 - Velg OK
  9. Du får nå se oppsummering av gjenoppretting. Klikk OK for å starte gjenoppretting.

10. Gjenoppretting kan ta fra 5 minutter til noen timer avhengig av mengde data som skal gjenopprettes.

1. Gjenoppretting er ferdig når du ser denne beskjeden.

1. Gå tilbake til VPS kontrollpanelet, gå til VPS Configuration
  2. Endre Boot Order (HARD DISK flyttes over CD DRIVE)
  3. Velg NONE i feltet for SELECT ISO
  4. Restart VPS via kontrollpanelet https://cp.stwvps.net:4083/